1 dl ulja
1 kašika majoneza
1 kašičica senfa
1 kašičica kečapa
1 kašičica aleve paprike
2 prstohvata origana
2 prstohvata bosiljka
1 prstohvat bijelog luka u granulama/2 čena bijelog luka
1 prstohvat mljevenog bibera
sok od pola limuna
Sve sastojke po redu staviti u plastični sud (sa poklopcem). Dobro umješati pjenjačom, poklopiti i staviti u frižider.
Oguljeni i narezani krompir staviti u sud sa marinadom, poklopiti i protresti par puta. Ostaviti malo u frižideru i onda peći.
Ova količina je dovoljna za 7 srednjih krompira.
Inače, ja stavim koju šniclu koju sam prethodno samo izlupalana na dno posude, dodam krompir i držim 30 minuta u frižideru. Tako da je meni marinada super i za meso.
Vjerovatno nimalo bitna činjenica je da ovakav krompir pripremam u teflonskom roštilju sa poklopcem (ne znam kako da vam drugačije objasnim spravicu koju posjedujem).To su one vrste roštilja koje imaju tajmer sa strane koji otkucava i navija se ručno. K'o fol, cijelo pile peče za 30 minuta, što se nikad nije desilo ;)))
Vjerovatno se može isto peći i u teflonskom plehu u rerni, ali nisam isprobala tako.
Krompir ispadne kao veći pomfrit koji je istovremeno mekan i hrskav, a i meso se topi.
In English1 dl oil
1 Tbs mayonnaise
1 tsp mustard
1 tsp ketchup
1 tsp minced pepper
2 pinch oregano
2 pinch dry basil
1 pinch garlic powder/2 minced garlic cloves
1 pinch black pepper
half squeezed lemon juice
Put all ingredients in a plastic food container. Mix it well, and restore in the fridge.
Peel and cut potatoes, then put them in the marinade and shake it few times. Let it rest in the fridge at least 30 minutes and the bake or fry them.
This amount of marinade is for 7 medium potatoes.
Нема коментара:
Постави коментар