09.05.2010.

Pesto kringel

Nedavno sam pravila Kringel prema receptu od mamajac, ali u svojoj izvedbi sa mojim „najomiljenijim“ pestom. Davno još sam usnimila ovaj hlebić, ali pošto nisam vična pravljenju tijesta, a u receptu se još potražuje mlijeko u prahu, nešto me tu malo isprepadalo(neuspjeh, naravno). Tehnika motanja u oba recepta je veoma slična, da ne kažem ista, pa sam se odlučila za kringel. Pošto sam već par puta pravila tijesta po Majinom receptu i nisam imala nikakvih problema, odlučila sam probati i ovo.
I u ovom receptu sam koristila italijansko brašno tip 00 (koje sam počela lagano da lagerujem i stavljam i gdje treba i gdje ne treba) koje mi se pokazalo genijalno. Recept za tijesto sam slijepo slijedila i nije bilo nikakvih problema.

Na kraju sam dobila ovu ljepotu.Napomenuću da sam recept za tijesto prepolovila jer jedino ja u kući jedem pesto od nas troje.
Ja sam ovim tijestom prezadovoljna jer je tako bilo hrskavo spolja, a mekano unutra i uprkos neposlušnoj rerni zadovoljna sam kako se ispeklo.

9 коментара:

 1. I ja volim i testo a bogami i pesto,ovaj tvoj kringel super izgleda ,moraću da probam.
  Inače što se mamajac tiče ja sam njen fan i uvek mi svaki njen recept uspe. Skoro sam pravila neko njeno testo sa čokoladom,deca su se oduševila.Objavljujem što pre!Pozdrav!

  ОдговориИзбриши
 2. Uh, pesto alla Genovese je i meni omiljeni. Dugo sam mislila da ga je problem napraviti u domaćoj varijanti, ali se na kraju ispostavilo da je najveći problem naći svježi bosiljak. Ovaj Barilin je po mom mišljenju i najbolji Genovese na našem tržištu.
  Kringel ti izgleda fenomenalno, stvarno je super.

  ОдговориИзбриши
 3. @ stočiću postavi se - Stvarno je super! Ja sam htjela da ga ispečem u četvrtastoj trapezoidnoj modli, ali je bio prevelik, a onda i ne bi bio kringel. Ovo preporučujem baš, baš!

  @ cosmo2503 - Meni je problem naći pinjole, a vidjela sam pesto izvođenja sa orasima umjesto njih, ali nikako da se odvažim. Ja sam još u prošlu subotu vidjela na pijaci svježi bosiljak, pa ću i to početi da lagerujem uskoro. Drago mi je da vam se sviđa!

  ОдговориИзбриши
 4. Pesto obožavam i ovo mi se čini kao izvrsna kombinacija. :)
  Definitivno moram isprobati. :)

  ОдговориИзбриши
 5. Ovo stvarno djeluje mirisno i zamamno sa svim tim oblinama ;) i sastojcima. Jako mi se sviđa i obavezno probam! :)

  ОдговориИзбриши
 6. Hvala Vam svima! Za ljubitelje pesta ovo je odlična delicija :)!!!! I stvarno miriše!

  ОдговориИзбриши
 7. Prekrasno izgleda, mirisno i meko.
  Probaj pinjole zamijeniti oguljenim bademima.

  ОдговориИзбриши