13. 12. 2010.

Mala FBI inspekcija kod mignonne

Lana AKA Mignonne je u moju kuhinju uplovila sa njenim keksima od kikirikija o kojima sam vam vec govorila,tj. pisala. Sada se opet udomacila sa svojim krmenadlama en papillote. Jednostavno,brzo i nadasve cisto, sto u sveopstem manjku vremena nije nimalo zanemarljivo :))).


Ovo pripremim sigurno jednom u 15 dana i svo troje uzivamo u njemu. Ono sto je ovdje bitno naglasiti je da krmenadle zaista ostaju socne pod uvjetom:
1. da je meso svjeze;
2. da je tanko isjeceno;
3. da se nakratko proprzi na tavi kako ne bi ispustilo sve svoje sokove.
Primjenjujuci ove uslove nikada nisam imala problema sa suvim krmenadlama.
Uz ovo njeno jelo kao prilog uvijek imamo neko fino povrce, ovaj put je to bio divan brokoli, a ne rijetko ga napravim sa pireom, krompir salatom.



Zaista divno jelo koje toplo preporucujem!

9 коментара:

  1. Sve smo jako zadovoljne s jelima i kolačima koje smo pripremale po mignonninim receptima. I ovo je odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. Jako fini receptic. Eh, kod koga se neki njen recept nije udomacio, ili cak vise njih :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Draga moja, ne znam kako mi je promakao ovaj post, ali jako me raduje da vam se svideo receptic i da je ruckic bio dobar...hvala puno na poverenju i na ucescu u igrici, a koristim sada priliku da vam cestitam Bozic i pozelim sve najlepse u Novoj godini!;)) saljem punoo lepih pozdrava...

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala mignonne! I Vama i vasima sve najljepse zelim!

    ОдговориИзбриши