100 g kikirikija
200 g milerama
200 g šunke
100 g rezanih mariniranih šampinjona
30 g susama
Kikiriki samljeti, ali paziti da se ne pretvori u pastu, već da bude „chunky“. Šunku naribati. Šampinjone oprati, ocijediti pa propžiti bez ikakvog ulja u teflonskoj tavi i ostaviti da se ohlade. Susam propžiti.
Zbog slanog kikirikija i šunke nema potrebe soliti.
Sve sastojke sjediniti i ostaviti par sati u frižideru, pa se baciti na konzumaciju.
Ja sam ovu salatu napravila od sastojaka koje sam imala pri ruci. Mislim da su varijacije na temu veoma raznolike, pogoduju mašti i stanju vašeg frižidera. Mislim da bi se od ove smjese mogle napraviti super slane kuglice uz dodatak nekog (polu)tvrdog sira.
Ovo mora da je vrlo ukusno, svi sastojci mi se dopadaju. Da li uzimaš slani prženi kikiriki ili onaj u ljusci?
ОдговориИзбришиUzimam slani prženi kikiriki pa zato ništa ne solim. Ukusno i osvježavajuće!
ОдговориИзбришиNisam nikad probala ovako nešto, a zvuči mi jako ukusno i zanimljivo. :)
ОдговориИзбришиHvala Andrea!
ОдговориИзбриши