2. 7. 2010.

Salata sa kikirikijem



100 g kikirikija
200 g milerama
200 g šunke
100 g rezanih mariniranih šampinjona
30 g susama


Kikiriki samljeti, ali paziti da se ne pretvori u pastu, već da bude „chunky“. Šunku naribati. Šampinjone oprati, ocijediti pa propžiti bez ikakvog ulja u teflonskoj tavi i ostaviti da se ohlade. Susam propžiti.
Zbog slanog kikirikija i šunke nema potrebe soliti.
Sve sastojke sjediniti i ostaviti par sati u frižideru, pa se baciti na konzumaciju.

Ja sam ovu salatu napravila od sastojaka koje sam imala pri ruci. Mislim da su varijacije na temu veoma raznolike, pogoduju mašti i stanju vašeg frižidera. Mislim da bi se od ove smjese mogle napraviti super slane kuglice uz dodatak nekog (polu)tvrdog sira.

4 коментара:

  1. Ovo mora da je vrlo ukusno, svi sastojci mi se dopadaju. Da li uzimaš slani prženi kikiriki ili onaj u ljusci?

    ОдговориИзбриши
  2. Uzimam slani prženi kikiriki pa zato ništa ne solim. Ukusno i osvježavajuće!

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam nikad probala ovako nešto, a zvuči mi jako ukusno i zanimljivo. :)

    ОдговориИзбриши