28.09.2010.

Pesto od tunjevine

Zaista mi je više nego žao što nemam više vremena. Hiperaktivni jednogodišnjak i posao mi ostavljaju premalo prostora. Utrčim, vidim da ima svašta novo i smorim se što mi se bookmark folder samo puni, a stomak ne :)))). Nadam se da ću se uspjeti bolje organizovati.
Sve Vas puno pozdravljam i ostavljam receptić za jedan prebrzi ručak koji ja i bebac( koji to više nije) obožavamo.

Za dvije osobe:

1 velika glavica crvenog luka
1 konzerva (185 g) tunjevine u salamuri
1 kašika kapara
200 g paradajza, oljuštenog i isječenog na kockice
maslinovo ulje

200 g tjestenine

Staviti tjesteninu da se kuva u posoljenoj kipućoj vodi sa par kapi ulja.
Dok se tjestenina kuva isjeći luk na režnjeve i prodinstati ga na maslinovom ulju, ne previše neka ostane malo „hrskav“. Dodati ocjeđenu tunjevinu i malo promješati. Zatim dodati paradajz i sve dinstati par minuta. Umješati grubo nasjeckane kapare. Sve je gotovo dok se tjestenina skuva.
Ne treba soliti jer su kapari dovoljno slani.

Ocjeđenu tjesteninu preliti sa sosom i brzo poslužiti da dijete ne čeka još i slikavanje :)))



Pogled sam govori koliko je dobro :))))