10. 1. 2011.

Krem corba od pecenih paprika



Za prvi post u 2001 neka bude nesto crveno da sluti na radost :)))
Posto je dragi puz trazio za Bozic tortu od pecenih paprika ovo je nastalo kao predivni okrepljujuci corbuljak nakon Bozicnjeg krkanluka:)))(mada ne znam da li da se smijem ili placem zbog krkaluka).Naravno od ostataka pecenih paprika koje smo napekli za 2 ovakve torte.

Znam da je sa velikim zakasnjenjem, ali koristim ovu priliku(shame on me) da Vam svima cestitam Novogodisnje i Bozicne praznike onako od srca.

Meni se ovaj moj eksperiment jako svidio, puzu nije iako obozava pecene paprike. Nema veze,smrc. Mislim da je super za zagrijati se u hladnim zimskim danima iako je vrijeme vise proljetno...


Pa da predjemo na potrepstine koje potrebne za dva doba tanjira.

20 g putera
1 glavica luka
4 cena bijelog luka
250 g ociscenih pecenih paprika
550 ml pileceg bujona
1 kasicica ljute mljevene paprike
pavlaka/mileram po potrebi

Na puteru proprziti naribanu glavicu luka i nasjeckani bijeli luk. Sve na laganoj vatri. Dodati paprike koje ste oljustili, desjemenizovali i isjeckali ugrubo. Dinstajte kratko i dodajte pileci bujon, promjesajte i pustite da se krcka 20-tak minuta.
Stapnim mikserom izmiksajte, po zelji poljutite i pustite da baci kljuc.
Kako bi ovaj krem corbuljak zadrzao svoju divnu boju, pri serviranju dodajte kasiku pavlake u sredinu. Ako dodate pavlaku direktno i promjesate izgubice se boja. Uostalom, the choice is yours.