20. 10. 2010.

FBI Nada - Zapečene kobasice ("Toad in the hole")

Zašto me privukao baš ovaj recept. Osim jednostavnosti i relativne brzine pripreme (sve što ne iziskuje dugo klečanje pored ručka je brzo ako niste znali :))))) tu je presudan faktor bio osnovni sastojak – kobasica. Pošto moj puž obožava kobasice bilo je sjajno pronaći nešto što bi svi zajedno mogli ručati. Oni koji su htjeli da pročitaju moje blablarije znaju u kakvom smo gastronomskom raskoraku nas dvoje. Tako da je ovdje izbor bio lagan. Srećom.
Kod Nade ima predivnih stvari i kao što neko već reče šteta što je nismo istraživali kad je bilo vrijeme jagoda. Tu ima još jedan recept za rolat sa bananama koji se nadam stići spremiti (iako sam imala 2 mjeseca, shame on me) jer su oblande i rolat od banane poslastičarki top of the pop najdražeg puža. Mene su zainteresovali još i Hrskavi trokutići sa čokoladom, ali nadam se da ću ih u ovom krugu napraviti čim nabavim neke pristojne kore jer u posljednje nailazim na samo smeće.
Da se vratim na „žabicu“.
Recept sam ispratila vjerno jer smatram da je u tome poenta iako mi je moj kum Matt donio na poklon kuvaricu English traditional recipes - a heritage of food & cooking i tamo je recept mrvicu drugačiji, no i to ćemo nekom prilikom isprobati. Kad smo već kod mog kuma i žaba, prilikom njegove posjete dok sam još bila u Beogradu, cijeli grad je bio pod bilbordima bukvalnog prevoda naših poslovica i doskočica na engleski što je njega oduševilo, a i naismijalo. Naime, urbana je legenda (ne mogu potvrditi nisam bila prisutna) da je tadašnji ministar za spoljnu politiku Vuk Drašković prilikom zvanične posjete nekog stangera u želji da mu kaže da je nešto pogrešno shvatio, doslovice mu rekao: „Don’t mix grandmathers and frogs“, tj. da ne mješa babe i žabe. I taj bilbord je bio takođe vidljiv po gradu. Tako da moj Matt sad više ne govori „don’t mix apples and pears“, što bi bio ekvivalent njegovom jeziku već se odomaćio koristeći babe i žabe čak i u svojoj domovini.


Pošto sam zaboravila kupiti baterije za aparat slike je sa mobilnog. I zaista se zbog toga izvinjavam, a kao za klinac memorija full i na njemu pa sam jedva uspjela i ovo stpati u njega. Zato Vam šaljem jednu malu žabu koja viri iz rupe :))).



(Preuzeta slika sa http://www.deepblue.uk.net/site/taxonomy/term/41)

Svi smo bili srećni i zadovoljni! Hvala Nado! Tijesto mi je bilo preprepreukusno, i mislim da ćemo barem jednom mjesečno uživati u "žabici", a sa kobasicama ću još eksperimentisati.

Ovo je moja ulaznica za FBI rukavice koju je osmislila mamajac, a pod istragom je bio blog Just good food.

7 коментара:

  1. Slatko sam se nasmejala čitajući post o tvom pužu. Znači sada mi je lakše, da se ne sekiram oko mog. Šta da ti kažem kad se sinoć pitao kada će krompiriće i krompir pire da dobije, i obično meso, meso, meso prženo onako da umače. Nemože da stigne na red od kad sam nablogu obična hrana. Kaže jede samo argentinsko, malajsko, havajsko, kinesko.....a šnicle i krmenadle? A pasulj, e danas kuvam njemu omiljeno jelo pasulj! Šalila sam se da ću malo suvih šljiva da ubacim kako je Mihaela pravila, a on me je tako tužno pogledao i rekao ni pod tačkom razno. Inače nikad se ne brka u moje kuvanje i traži da jede. Pojede šta mu daš ili ne pojede, ali je valjda čoveku dosta mog eksperimentisanja, pa pita kad ćemo mi nešto normalno da jedemo. Mislim da ćemu se ove žabe dopasti. Još bi on dodao i krompiriće pored toga. No, ne brigaj, kako Selma kaže razvijaj čula malom anđelčiću! Drago mi je da nisam sama.

    ОдговориИзбриши
  2. Ove zabice su definitivno uzele prvo mesto ovog meseca, mislim da ih je 90% devojaka pripremalo :) Odlicno, brzinsko jelo koje retko koga moze razocarati.
    Ali u pravu su vasi muzevi, od silnih kombinacija sarma i pasulj padose u zaborav ;)Moj voli eksperimentisati sa hranom, cak vise nego ja, pa su mi po tom pitanju "ruke odresene" :)))

    ОдговориИзбриши
  3. odlične su i kod tebe, vidim da su svi nekako zapeli za ovaj recept

    ОдговориИзбриши
  4. Hm, meni pričaš o pužu:))) Mislila sam da ne može biti gori od moga. Već smo skoro pa 26 godina u braku i moram si odati priznanje, naučila sam ga jesti neke druge stvari. Ali, to ne ide tako jednostavno - kada zdravlje počinje popuštati oni se uplaše pa počinju i drugačije razmišljati i voditi računa o tome što jedu. Pa tako moj Zlaja sada jede i na maslinovu ulju, jede i zelen i još dosta toga s obzirom da je prije jeo otprilike 5 - 6 jela:))
    Žabice su super a i sličica koju si nam skinula sa neta.

    ОдговориИзбриши
  5. Meni je skroz super da vam se toliko svima svidio ovaj recept!! Tvoje žabice se još peku i mirišu i super izgledaju!Hvala na isprobavanju!

    ОдговориИзбриши
  6. Šta je s tobom, draga?
    Imaš jednu nagradicu na mome blogu!

    ОдговориИзбриши
  7. Ne znam šta je bolje, uvod ili recept (probam već sutra). Uživanje je čitati i pratiti vaš blog :)

    ОдговориИзбриши