2. 6. 2010.

Maslinkine korpice sa spanaćem



Pošto je vrijeme spanaća, a dugo sam već mjerkala ovu deliciju bilo je vrijeme da je isprobam. Trudila sam se slijepo ispratiti recept. Prvo, nisam bila sigurna, iako lijepo piše da ide 400 g svježeg spanaća, da li je to očišćeni ili neočišćeni, tako da je kod mene 400 g očišćenog(bez peteljki, zemlje crmnice, puževa,itd. :))))) Skontala sam da sam tu sigurno pogriješila kad sam vidjela da mi je tijesto Šrek zeleno :). Naravno, nisam mu sigurno ni 100% istisnula dušu (čitati: vodu) pa mi je tijesto zahtjevalo više brašna (srećom da sam ga imala dovoljno:)). Ponovo sam upotrebila famozno italijansko TIP 00, kojim sam prezadovoljna kad su tijesta u pitanju.



Naravno, pošto sam tokom dana pravila tijesto i bebac se probudio odustala sam od pravljenja poklopaca za ove korpice. Neke sam namjerno zatvorila, a neke ostavila otvorenim jer sam htjela da vidim kako će se tijesto ponašati tokom pečenja. Ništa nije iscurilo!



Zbog dodavanja brašna ispalo mi je više tijesta te sam poslušala Maslinku i napravila par štapića, a tijesta mi je ostalo dovoljno za jedan divni hljebčić. Tijesto sam kao rolat zamotalo pošto sam ga napunila dimljenim tvrdim domaćim sirom sa Grahova, koji često koristim umjesto parmezana. Ovo me super oduševilo i sigurno ću opet praviti u ovoj formi.Ispao je mekan hrskave korice sa otopljenim sirom u sredini.



Štapiće je pojeo bebac. Da li zbog hrskave korice(idealne za češkanje zuba :))), boje samog štapića, ili ukusa (jer on jako voli blitvu, spanać) i on je bio oduševljen ovim štapićima pa ih je cijeli dan vukao po kući držeći ih čvrsto u ruci, a morali smo ih nositi i u šetnju :). Važno je napomenuti da je i puž uživao iako je veliki protivnik spanaća (bez opravdanog razloga , naravno). A kad su moji momci zadovoljni ja sam PREZADOVOLJNA!!!

Dakle, ako Vam ostane malo spanaća, preporučujem Vam da isprobate ove korpice. Zdrave, priprema je laka, a efektne, te se mogu odlično iskoristiti za neke snack partije sa vama dragim ljudima.

9 коментара:

  1. Jako mi je drago da si pravila ove korpice i da su vam se svidele :)
    Mislim da su ovako zelene zato sto si vise isitnila spanac a sad kolicina tecnosti zaista varira od iscedjenosti spanaca... Sve u svemu meni su i ovako jako lepe :) i jos jednom hvala na poverenju i isprobavanju recepta...

    ОдговориИзбриши
  2. Jako zanimljivo izgledaju ove korpice. Volim zelenu boju pa mi se bas svidja sta su ovako zeleno ispali.

    ОдговориИзбриши
  3. I meni su se svidjele, isprobane su već više puta, i svaki put su ukusne:)

    ОдговориИзбриши
  4. I ja volim tijesta sa spanacem! Super ukusno!

    Reci mi - koje je to famozno brasno? Koji proizvodjac? :)

    ОдговориИзбриши
  5. @ Maslinka - nema na čemu biće tu još "tvojih" proba :). Spanać jesam baš-baš isitnila. Za razliku od tvojih moje nisu pedantne i uredne, nekako još nemam ruku za takve stvari ma koliko se trudila, a nisam ni neki fotograf. Nadam se da će vremenom moja ljubav prema svemu ovome ispraviti moje mane :))

    @ Jubistacha - Hvala puno! I meni je baš super što su ovako zeleni, iako se trudim da budem što vjernija originalu :)

    @ Stočiću postavi se - Hvala! A što tek ukusne! Ja već smišljam da napravim neku sjedeljku i da ih postavim kao hit večeri :)))

    @ Sanela Mallory - Hvala! Ne sumnjam da će se i kod mene često nalaziti na repertoaru, bar dok ima dobro špinata ;)

    ОдговориИзбриши
  6. @ Nela - Hvala! Proizvođač je "Divella". Pošto smo u komšiluku, možeš ga pronaći u "Ella" marketu (mada ga nema stalno. Ili ako te put vodi ka Herceg Novom ima ga uvijek u "Merkatoru".
    A evo ti link da vidiš kako izgleda.

    http://www.bonfood.com.au/img/flour%20range.jpg

    Ja koristim ovo za pizza tijesto jer je to jedino koje mogu naći tipa 00. Sa njim sa pravila i Torta della nonna tortu i Kringel.

    ОдговориИзбриши
  7. Maslinka ima zavidnu zbirku recepata ovog tipa i ja sam ih puno zamjerkala, nadam se da će konačno jednom i doći na red za isprobavanje. Tvoja izvedba je potvrdila da su to recepti koje svakako moram probati. Prekrasno ti je ispalo!

    ОдговориИзбриши
  8. Što se tiče maslinkine zbirke, potpuno se slažem, pogotovo ja koja sam tijestoljubac, a imam još mnogo, pa ne kub, da učim. Probajte i ne sumnjam da će se Timni jako svidjeti.

    ОдговориИзбриши