2. 3. 2010.

Lagana salata sa kukuruzom/Light salad with corn


300 g krompira
300 g kukuruza šećerca
1 kašika susama
200 g šunke (sitno isjeckati)
5 kiselih krastavaca (sitno isjeckati)
100 g majoneza
2 dl pavlake
po želji so,biber

Krompir skuvati pod ljuskom, ohladiti i narendati. Kukuruz skuvati i ohladiti. Susam propržiti. U odgovarajućem sudu sjediniti krompir i kukuruz, pa začiniti sa solju i biberom. Dodati kisele krastavce, šunku, pavlaku, majonez i susam. Sve dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi u frižideru do služenja.

Recept za ovu salatu sam pronašla u časopisu "Dobra hrana".

In English

300 g potato
300 g corn
1 Tbs sesame
200 g ham (finely cut)
5 gherkins (finely cut)
100 g mayonnaise
2 dcl sour cream
to your taste salt, pepper

Cook potato without peeling off the skin, let it cool down and then shred it. Cook corn and let it cool. Roast sesame. Combine potato and corn and season it to your taste with salt and pepper. Add gherkins, ham, sour cream, mayonnaise and roasted sesame. Mix it all together. Leave it in the fridge before serving.

Нема коментара:

Постави коментар